-
ماده 44
عضویت در «نظام مهندسی استان» مستلزم احراز شرایط و انجام ترتیبات زیر است:
الف ـ دارا بودن مدرك كارشناسی یا بالاتر در یكی از «رشتههای اصلی» یا «رشتههای مرتبط».
ب ـ متولد آن استان بوده و یا حداقل شش ماه ممتد قبل از تسلیم درخواست عضویت، در حوزه استان مقیم باشد، بطوریكه فعالیت حرفهای وی در آن استان متمركز بوده و اقامت غالب وی در آن استان باشد.
پ ـ نداشتن محكومیت قطعی به محرومیت از اشتغال به كار در هنگام تقاضای عضویت.
ت ـ دادن تعهد نسبت به انجام وظایفی كه از طریق «نظام مهندسی استان» یا «شورای مركزی» تصویب و ابلاغ شده یا میشود، در چهارچوب اهداف «قانون» و آئیننامه اجرایی آن.
ث ـ پرداخت ورودیه و حق عضویت سالانه طبق تعرفههای مصوب مربوط.
ج ـ تنظیم و تسلیم تقاضای عضویت، طبق فرم مخصوصی كه در اختیار متقاضیان عضویت قرار خواهد گرفت همراه با مدارك مقرر در فرم مذكور. -
ماده 46
كساني كه به عضويت نظام مهندسي استان پذيرفته ميشوند در موارد زير عضويت آنها قطع ميشود و در هر زمان عللي كه موجب قطع عضويت شده است برطرف شود بنا به تقاضاي متقاضي، عضويت تجديد و ادامه خواهد يافت:
الف ـ نقل مكان به استان ديگر.
ب ـ استعفا از عضويت نظام مهندسي استان
پ ـ سلب هر يك از شرايط عضويت موضوع ماده (44) اين آيين نامه.
ت ـ اخراج از سازمان به دليل تكرار تخلف.
تبصره ـ قطع عضويت در نظام مهندسي استان موجب قطع عضويت در كليه نهادهاي وابسته به آن نيز خواهد بود، ولي برقراري مجدد عضويت، لزوماً موجب برقراري مجدد عضويت در نهادهاي مذكور نخواهد شد و مستلزم تجديد انتخاب يا صدور حكم مجدد خواهد بود. -
ماده 50
عضويت در نظام مهندسي استان داراي امتيازاتي به شرح زير ميباشد:
الف ـ دريافت پروانه اشتغال به كار مهندسي با رعايت ساير شرايط
ب ـ شركت در انتخابات هيأت مديره، اعم از انتخاب نمودن يا انتخاب شدن.
پ ـ امكان انتخاب شدن به عضويت هيأت عمومي و شوراي مركزي و ساير مجامع و كميسيونها و هيأتهاي وابسته به نظام مهندسي استان.
ت ـ استفاده از تسهيلات و خدماتي كه نظام مهندسي استان بنا به وظايف و هدفهاي خود در اختيار اعضا قرار ميدهد، از جمله حفظ حقوق و شؤون و حيثيت حرفه اي اعضاي نظام مهندسي استان و دفاع در مقابل تعرض به آنها از طريق ارائه خدمات مشاوره حقوقي، مالي، فني و غيره.
ث ـ استفاده از پايگاههاي علمي، فني، آموزشي و انتشاراتي به منظور بالا بردن دانش فني اعضا.
ج ـ استفاده از تسهيلات قانوني، كه براي دارندگان پروانه اشتغال فراهم ميشود.
چ ـ استفاده از ارجاع خدمات كارشناسي موضوع ماده (27) قانون
ح ـ استفاده از خدمات مالياتي. -
اینجانب
بدينوسيله با آگاهي از قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان و مفاد آيين نامه اجرايي آن ، دستورالعمل ها ، بخشنامه ها و نظام نامه و با تعهد به پذیرش تکالیف و تعهداتی که سازمان نظام مهندسی برای اعضا مشخص می نماید ، تقاضاي خود را جهت عضويت در سازمان نظام مهندسي استان هرمزگان تقديم مي نمايم و بدينوسيله متعهد ميشوم كه:
1- نسبت به انجام وظايف ، تعهدات و اخطارهایی كه از طريق سازمان نظام مهندسي استان هرمزگان يا شوراي مركزي تصويب يا ابلاغ ميشود، در چهارچوب اهداف قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان و آيين نامه اجرايي آن حتماً اقدام نمايم.
2- عضو سازمان نظام مهندسي ساختمان هيچ يك از استانهاي ديگر نباشم و اقامت و اشتغال غالب حرفه ای در محدوده استان مطبوع حضور داشته باشم و در صورتيكه خلاف آن ثابت شود سازمان نظام مهندسي براساس مقررات اقدام نمايد.
3- عضويت در سازمان نظام مهندسي ساختمان استان هرمزگان هيچگونه حقي براي اينجانب مبني بر دريافت پروانه اشتغال بكار و ... ايجاد نخواهد كرد. -
تعهد نامه
اینجانب بدینوسیله اعلام می دارم تصویر "نظامنامه رفتار حرفه ای اخلاقی در مهندسی ساختمان" ابلاغی به شماره 15288/100/02 مورخ 1395/04/09 را از سامانه ثبت نام عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان هرمزگان دریافت و مطالعه نموده ام و ضمن اعلام پای بندی به مفاد آن متعهد می شوم کلیه مفاد آن را با دقت و توجه کامل رعایت نمایم.
-
راهنمای عضویت
راهنمای عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان هرمزگان
- پایه ریزی و تشکیل سازمان نظام مهندسی ساختمان بر اساس هدف کلی اجرای قانون نظام معماری و ساختمان ، نظارت و کنترل فنی و تخصص بر امور ساخت و ساز می باشد.در استان هرمزگان نخستین انتخابات اعضای هیات مدیره در سال 1370 برگزار و اعضای هیات مدیره و شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی از سوی جامعه مهندسین عضو نظام مهندسی استان انتخاب شدند.
- قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در اسفند ماه 1374 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در بهمن ماه سال 1375 نیز آیین نامه اجرایی آن توسط هیات وزیران ابلاغ گردید. در سال 1376 اولین دوره انتخابات هیات مدیره سازمانهای نظام مهندسی به طور رسمی برگزار گردید که با این انتخابات پایه های ترقی سازمان نظام مهندسی استان هرمزگان بنا نهاده شده شد.
سازمان نظام مهندسی ساختمان رشته های هفتگانه مهندسی عمران، معماری، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک را تحت پوشش قرار می دهد.
فارغ التحصیلان رشته های مذکور در صورت تمایل می توانند به عضویت سازمان درآیند وکارت عضویت دریافت نمایندو از مزایای عضویت استفاده نمایند.مهمترین خدماتی که سازمان نظام مهندسی به مهندسان عضو ارائه می دهد عبارتند از :
1-
دریافت پروانه اشتغال بکار مهندسی با رعایت سایر شرایط2-
شرکت در انتخابات هیات مدیره ، اعم از انتخاب نمودن یا انتخاب شدن3-
امکان انتخاب شدن به عضویت هیات عمومی و شورای مرکزی و سایر مجامع و کمیسیونها و هیات های وابسته به نظام مهندسی استان4-
استفاده از تسهیلات و خدماتی که نظام مهندسی استان بنا به وظایف و هدفهای خود در اختیار اعضا قرار می دهد. از جمله حفظ حقوق و شئون و حیثیت حرفه ای اعضای نظام مهندسی استان و دفاع در مقابل تعرض به آنها از طریق ارائه خدمات مشاوره حقوقی ، مالی ، فنی و غیره5-
استفاده از پایگاههای علمی ، فنی ، آموزشی و انتشاراتی به منظور بالابردن دانش فنی اعضا6-
استفاده از تسهیلات قانونی ، که برای دارندگان پروانه اشتغال فراهم می شود.7-
استفاده از ارجاع خدمات کارشناسی موضوع ماده 27 قانون8-
استفاده از خدمات مالیاتی
·
اعتبار کارت عضویت اعضا یک ساله می باشد (یک سال پس از درخواست عضویت ) و پس از گذشت یک سال با ارائه اصل کارت عضویت قبلی و پرداخت حق عضویت سالیانه ، اعتبار کارت تجدید می شود.·
شایان ذکر است کلیه اخبار و اطلاعات سازمان از طریق پیام کوتاه و سایت سازمان در اختیار اعضا قرار می گیرد.
1-
چنانچه فرد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ناپیوسته باشد بایستی مدارک مربوط به مقطع تحصیلی کاردانی نیز ارائه شود.2-
چنانچه دانشنامه پایان تحصیلات و یا گواهینامه موقت تحصیلی فرد در دسترس وی نباشد باید قبل از ورود به بخش عضویت کاربرگ شماره 2 را تکمیل نموده و به سازمان ارائه نماید و پس از دریافت پاسخ استعلام از دانشگاه محل تحصیل نسبت به عضویت در سازمان اقدام نماید.3-
عناوین رشته های مورد تایید وزارت راه و شهرسازی جهت عضویت در سازمان، مطابق جدول ارائه شده در بخش مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها در سامانه پذیرش عضویت می باشد.4-
اعضاي وابسته سازمان پس از گذشت سه سال از تاریخ اخذ مدرک کارشناسی و قبولی در آزمون حرفه ای مهندسان ، مجاز به دریافت پروانه اشتغال بکار مهندسی می باشند . سنوات کاردانی جهت آزمون حرفه ای مهندسان در صورت هم رشته بودن با رشته آزمون، از تاریخ اخذ مدرک کاردانی تا زمان اخذ مدرک کارشناسی به ازای هر 5 سال کامل یک سال و حداکثر 2 سال به سنوات کارشناسی اضافه خواهد شد.در صورت هم رشته نبودن ، سنوات کاردانی قابل محاسبه برای آزمون مهندسی نمی باشد.5-
سنوات کاردانی جهت آزمون حرفه ای مهندسان رشته عمران (محاسبات ) قابل محاسبه نمی باشد.6-
هرگونه تغییر آدرس و تلفن باید به سازمان اطلاع رسانی گردد.7-
اعضاي سازمان با دریافت پروانه اشتغال بکار مهندسی مجاز به استفاده ازظرفیت اشتغال بکار نظارت و طراحی می باشند. -
نظام نامه رفتار حرفه ای اخلاقینظام نامه رفتار حرفه ای اخلاقی را از این آدرس مطالعه کرده و نسبت به بند های آن مطلع باشید.